gtag('config', 'UA-137024368-1');

De laatste tijd is er veel te spreken over het corona virus. Is dit nou ook al in Nederland te vinden? Is deze ook te vinden in de sportscholen? Kan ik überhaupt nog veilig sporten? Dat Leggen wij graag uit!

In het algemeen

Het corona virus is eigenlijk een onder familie van virussen met positief enkelstrengig RNA als genetisch materiaal. Het dankt de naam aan de krans rond de virusdeeltjes. In de taxonomie vormt de de corona virus de Orthocoronavirinae, tot en met 2018 de Coronavirinae genoemd

Corona virus

China en het corona virus

Dit alles begon allemaal een tijd geleden in China. Het verspreidt zich via de mensen. Dit is omdat het overdraagbaar is. Hierdoor moeten mensen die het bij zich dragen zo min mogelijk in contact komen met anderen die nog niet besmet zijn.

Er zijn ook kenmerken van dit. Mensen met het nieuwe corona virus hebben koorts en luchtwegklachten. Denk aan hoesten, kortademigheid of een longontsteking. Deze nieuwe variant wijkt af van de bekende versie die bij mensen voorkomen.

Ook in Nederland?

Er is een kans dat het ook in Nederland bij een persoon wordt aangetoond. De meeste buiten China gediagnosticeerde patiënten zijn in de regio Wuhan geweest of hadden contact met iemand die besmet was met de ziekte. Mocht er een patiënt in Nederland opduiken met het, dan zal nauwkeurig in kaart gebracht worden met wie deze patiënt contact heeft gehad. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst  zal alle contacten monitoren om zo een verspreiding van de ziekte te voorkomen. Lees meer over het corona virus voor meer informatie.

Corona virus

Kortom is het (tot nu toe!) veilig in Nederland, maar het kan zomaar gebeuren dat hier verandering in kan gaan komen. Er is dus gelukkig nog geen reden om niet die sportschool in te duiken en gewoon lekker te gaan sporten! Voor tips over Fitter voelen en een betere conditie, kijk verder op de FeelingFitter site voor tips en uitleg!