gtag('config', 'UA-137024368-1');

Een eiwitdieet is een dieet waarbij je producten benuttigd, waar meer eiwitten inzitten dan in andere producten. Naast een eiwitdieet heb je ook andere diëten. Denk hierbij aan een koolhydraatarm dieet of een vetarm dieet bijvoorbeeld. Op deze pagina gaan we een eiwitdieet behandelen en kijken waarvoor zo’n dieet nou handig is.

Waarom eiwitten?

Eiwitten behoren tot de basis van het opbouwen van spiermassa. In het algemeen is voeding erg belangrijk voor als je iets wilt bereiken (denk hierbij aan afvallen of het opbouwen van spiermassa). Maar waarom zijn eiwitten nou belangrijk voor je spiermassa? Nou het weefsel in ons lichaam zijn opgebouwd uit cellen. Alle cellen bevatten eiwit (denk hierbij aan het zenuwstelsel, de botten, het bloed, organen en dus je spieren. Eiwitten bevatten aminozuren. Je lichaam kan uit de eiwitten die jij binnenkrijgt de aminozuren uit de eiwitten afbreken, met deze aminozuren kan je lichaam weer nieuwe eiwitten bouwen (dus ook jou spieren!). Op de site van HappyHealthy kun je meer informatie vinden over een eiwitdieet.

Eiwitten in een ei

Wat voor een eiwitdieet past bij mij?

Ieder lichaam is natuurlijk anders. Dus om te nu te zeggen in welke mate jij bepaalde dingen moet eten is moeilijk om zo te zeggen. Het is niet dat er één dieet is die bij ieder persoon past, omdat ieder persoon iets anders in het dagelijks leven doet en een ander lichaamsbouw heeft. Bijvoorbeeld topsporters sporten zoveel dat zij ook meer calorieën binnen mogen krijgen, terwijl de gemiddelde persoon een stuk minder naar binnen mag krijgen. Natuurlijk is niks verplicht! Je mag zelf weten of je wel of niet iets eet en hoeveel van iets, maar als je iets wilt bereiken moet je soms even doorbijten.

Shakes

Eiwitten shake

Er bestaan speciale eiwit shakes die je online kunt bestellen, deze shakes bevatten een hoeveel eiwitten. Door deze shakes hoef je dus minder normaal eten naar binnen te werken om toch je eiwittenhoeveelheid te halen (shakes vullen ook minder je maag dan een maaltijd). Deze shakes kun je online bestellen of in een winkel. Mensen vragen soms ook wel of die shakes wel echt nut hebben, maar daar heeft ieder zijn eigen mening over. Ik zou zeggen probeer het uit en ervaar zelf hoe het is om zulke shakes te drinken.

Voor eventuele verdere informatie of hulp kun je HIER met mij in contact komen. Ook voor eventuele tips of als je nog vragen hebt kun je altijd contact met mij opnemen!