gtag('config', 'UA-137024368-1');

Sport je dagelijks? Sport je wekelijks? Sport je maandelijks? Doe je aan voetbal? Hockey? Of Volleybal? Alle soorten sporten / bewegingen zijn goed voor je lichaam. Wist je dan ook dat sporten niet alleen zorgt voor een slankere figuur? Of voor meer spieren? Eten en drinken zijn ook belangrijk.

Eten om af te vallen

Stel je eet elke dag Mac Donalds, maar je sport toch om de paar dagen om af te vallen. Dit heeft dan een kleine kans om je doel te bereiken, omdat je toch veel calorieën binnenkrijgt. Stel dat je elke dag gezond eet, maar niet tot amper sport, dan is afvallen ook wel lastig. Dit komt omdat je dan de calorieën niet verbrand. Gezond eten is dus ook essentieel.

Gezond eten
Gezonde voeding

Sport en beweging is 1 van de 3 regels om gezond af te vallen. Verder heb je nog minder eten en gezondere voeding benuttigen.  Als je deze 3 dingen goed combineert, dan is de kans dat je gaat afvallen stukken groter dan als je je niet houdt aan 1 van deze 3 “regels”.

Voeding bij conditietraining

Peren
Peren

Rondjes hardlopen, even een stukje mountainbiken. Dit zijn sporten waarbij je je conditie kan trainen en je uithoudingsvermogen. Natuurlijk zonder wat voeding voortijd is hardlopen niet erg verstandig, want als je gaat hardlopen op een lege maag is de kans dat je flauwvalt een stuk groter bijvoorbeeld.  Eten is dus een echt essentieel iets voor bij een conditietraining. Wil je adviezen bekijken over voeding bij conditietraining? Kijk dan eens op DEZE WEBSITE OVER ETEN EN CONDITIIETRAINING.  

Eten bij krachttraining

Net als bij conditietraining is eten belangrijk bij krachttraining. Bij krachttraining voer je een grote inspanning uit en gebruik je veel energie. Om deze energie weer aan te vullen moet je eten. Ook om je spieren te laten herstellen is eten en rust erg belangrijk. Voor advies over voeding bij krachttraining kijk dan op DEZE WEBSITE OVER ADVIES OVER VOEDING.

Wat te doen met ongezonde voeding?

Stel dat je een keer ongezond eet, dan moet je niet denken dat het helemaal verpest is. Je mag zeker wel een keer ongezond voedsel benuttigen, de wereld vergaat dan nog niet. Als je dit maar niet te vaak doet kun je wel eens ongezonde voeding opeten en een ‘snoep dagje’ nemen. Kijk op DE CONTACT PAGINA van FeelingFitter als je nog vragen hebt of eventuele opmerkingen over dit artikel hebt. En vergeet niet, je moet wel elke dag wat eten!