gtag('config', 'UA-137024368-1');

Ik ben Saul. Ben geboren in 2001 en dus ben ik 17 jaar oud. Door de jaren heen heb ik redelijk wat kennis opgedaan op het gebied van sport en voeding. Hoe dit komt? Dat ga ik hieronder uitleggen.

Sinds ik klein was speel ik al volleybal. Toen ik in groep 7 zat (11 jaar oud ongeveer) werd ik gescout voor het RTC (Regionaal Talentencentrum). Dit was natuurlijk een enorme verandering voor mij. Ik begon namelijk met Volleyballen bij Revoc Rekken, hier trainde je 1,5 uur in de week en speelde je op de zaterdag een wedstrijd. Bij het RTC begon ik met 1x in de week 3 uur te trainen (dit was een middag training, die duurden 3 uur). Ik ben ook op 13-14 jarige leeftijd van de jeugd naar de heren gegaan, om zo mezelf beter te kunnen ontwikkelen.

Dit heb ik volgehouden tot einde 2e jaar van de middelbare school, toen moest ik mijn normale middelbare school verwisselen voor een loot-school uit Almelo (een loot-school is een school die topsporters helpt om het sporten en school te combineren). Sinds ik deze overstap had gemaakt, kreeg ik natuurlijk ook tijd om ochtendtrainingen te doen en meer middag trainingen. In het 3e jaar tot examenjaar trainde ik iedere week 14-17 uur in de week. Ook had ik bijna elke zaterdag één of twee wedstrijden en zondag soms een toernooi. In de zomer van 2017 heb ik ook een tijdje bij jeugd oranje beachvolleybal meegedaan. Sinds het seizoen 2018-2019 speel ik in Doetinchem, om mij hier nog beter te kunnen ontwikkelen als speler en zo nog veel te kunnen leren.

Door als deze verschillende trainingen, heb ik dus goed geleerd welke oefeningen goed voor je zijn. Ik heb zelf veel ervaringen opgedaan erdoor en kan dus goed uit ervaring over bepaalde dingen spreken. Ik weet dus of bepaalde oefeningen ook echt zin hebben voor mensen, of dat het oefeningen zijn waarmee je totaal andere spieren traint dan dat je eigenlijk van plan was. Ook over voeding heb ik ervaring, doordat je als topsporter natuurlijk genoeg eten naar binnen moet krijgen en dit dan ook nog eens in de juiste mate. Ook kun je natuurlijk niet als topsporter elke dag naar de McDonalds gaan of een zak chips leeg eten. Natuurlijk moet dit een keer kunnen dat je bijvoorbeeld chocolade eet, maar dan moet je natuurlijk niet meteen vijf repen naar binnen eten. Hier werden wij de afgelopen jaren door trainers ook op bewust gemaakt.

Op deze site probeer ik jullie zo goed mogelijk te helpen en te informeren over voeding en sportoefeningen om je doel te bereiken. Om je zo natuurlijk fitter te laten voelen! Voor eventuele vragen kun je mij altijd een berichtje doen 😉